Studierådet

Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i _menu_load_objects() (rad 579 av /var/www/w.utn.se/public/includes/menu.inc).

Studierådet är ett gäng människor som engagerar sig i studiebevakning: Vi vill se till att utbildningen är så bra som möjligt och att allt fungerar som det ska. På studierådsmötena diskuterar man pågående kurser och kursutvärderingar och driver ibland olika projekt. Mötena är ungefär en gång i månaden och är öppna för alla!

Genom att komma på mötena och engagera sig i studierådet ser man till att det som man upplever som ett problem verkligen kommer upp till diskussion och man får bättre inblick i utbildningen och arbetet för att förbättra programmet. Det är ett intressant och utvecklande engagemang och man väljer själv hur mycket arbete man vill ta på sig och hur många möten man vill komma på. Dessutom får man träffa en massa trevliga människor från olika årskurser!

Några saker som studierådet gör/har gjort:

  • Föreläsning i Introkursen
  • Studietidsmätning i period 22
  • Arbetat för att integrera statistik i olika kurser
  • Hjälpt till att förbättra kursen Självständigt arbete i Miljö- och Vattenteknik
  • Utser studentrepresentanter
  • Kursutvärderingshappening: för att fika är gott och kursutvärderingar är viktiga!

Även om man inte känner för att engagera sig i studierådet kan man påverka sin utbildning: ett av de lättaste sätten att föra fram sin åsikt om programmets kurser är att fylla i kursutvärderingar! Kursutvärderingar är ett sätt för oss studenter att anonymt föra fram synpunkter på avslutade kurser. Att fylla i den tar inte lång tid men det är ändå väldigt viktigt då det är grunden både för all studiebevakning från studenternas sida och för universitetets arbete med att förbättra kurserna. Kom ihåg att ge konstruktiv kritik och att även ta upp det som varit bra med kursen!

Vad kan jag göra om något inte fungerar?

  • Prata med föreläsaren/läraren, om det känns jobbigt kan du alltid vända dig till studierådet!
  • Kom på studierådsmötena!
  • Fyll i kursutvärderingarna!

Vill du ta kontakt med studierådet? Maila då Studierådsordförande Alice Ljungberg på w-sratutn.se!

Uppdaterad: 23 mars, 2018