Vågtoppen och W:s idrottspris

Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i _menu_load_objects() (rad 579 av /var/www/w.utn.se/public/includes/menu.inc).

Vågtoppen

Varje år, i samband med W-dagen, delas W-sektionens egna pris Vågtoppen ut. Vågtoppen är en utmärkelse som går till en person som har gjort något bra för programmet och dess studenter, vilket kan vara både studenter, lärare eller personer med annan anknytning till programmet. Att "göra något bra" kan till exempel innebära att arbeta för att förbättra utbildningen, skapa god stämning mellan studenterna på programmet eller att minska steget mellan studier och yrkesliv. Det behöver inte vara något som gjorts under det gångna året utan kan vara något som personen eller personerna gjort under en längre tid. Ju fler studenter på programmet som har gynnats av handlingen, desto bättre.

Är du intresserad av att veta mer om priset kan du läsa dess styrdokument.

Styrdokument Vågtoppen

I år var vinnaren av Vågtoppen Ylva Bellander med följande motivering:

“För att hon  lyfter ett viktigt ämne (psykisk ohälsa/ utmattningssyndrom) där hon modigt  delar med sig av sin egen sjukdomshistoria. Genom en debattartikel i UNT och sitt arbete med Hamnen inom UTN så belyser hon svårigheterna med att som student drabbas av psykisk ohälsa , (speciellt om den kräver sjukskrivning), samt samlar i ett användarvänligt format fakta kring vilka regler som gäller, var man kan vända sig, hur långvarig stress kan mainifestera sig osv.

Hamnen  arrangerar dessutom stresshanteringshjälp i olika former under tentaperioderna vilket jag upplever att det finns ett stort behov av hos mig och andra studenter i min närhet. Genom att prata om psykiskt ohälsa som Ylva Bellander och Hamnen gör minskar stigmat eftersom att man som enskild drabbad kan se att det även finns andra som också drabbats, vilket gör att man kan känna mindre skam och skuld. 

Att prata om hur långvarig stress kan manifestera sig kan leda till att drabbade personer tar sina eventuella utmattningssymtom på större allvar och bromsar upp och tänker sig för  i tid, innan man går i väggen helt.” 

Tidigare pristagare

 
2018 - Ylva Bellander, student
2017 - Jacob Friman, student
2016 - Hanna Molin, student
2015 - Anna Bergentz och Kerstin Thungström, studenter
2014 - Håkan Emilsson, student 
2013 - Anders Ekman, student
2012 - Allan Rodhe, professor i hydrologi
2011 - Maria Westermark, student
2010 - Madelene Stenmark Rönnberg, studievägledare
2009 - Alexander Bergsten, student
2008 - Bengt Carlsson, professor i reglerteknik
2007 - Cecilia Sundberg, alumn och teknologie doktor

W:s idrottspris

Vid början av studierna är det många som väljer att prioritera bort tidigare frilufts- och idrottsengagemang. Studier på civilingenjörsprogram tar ofta mycket tid och den tid som finns över läggs ofta på annat än idrott. W:s idrottspris är ett hederspris som finns för att visa att det går att kombinera ett aktivt idrotts- eller friluftslivsutövande med heltidsstudier. Priset tilldelas en student som läser på W och som på något sätt har utmärkt sig i ett idrotts- eller friluftssammanhang på ett sätt som är värt att uppmärksamma.

Är du intresserad av att veta mer om priset kan du läsa dess Styrdokument.

I år gick priset till Salman Rahman med följande motivering:

"Salman har under sin studietid visat ett stort intresse för idrottsaktiviteter, genom att aktivt ha deltagit i flera av de aktiviteter som har anordnats av programmet. Utöver det, har Salman vid ett flertal tillfällen anordnat egna idrottsaktiviteter för sin klass och på det viset arbetat för att främja gemenskapen.

Salman är duktig på att uppmuntra och inspirera andra studenter. De idrottsaktiviteter som Salman har anordnat är badminton, bowling samt ordnat ett lag i futsalserie. Det är på grund av Salmans stora engagemang för idrott och hans förmåga att inspirera andra som styrelsen har valt att tilldela honom Idrottspriset."

Tidigare pristagare

 
2018 Salman Rahman
2016 Elin Sandgren
2015 Matilda Jirblom
2014 Ylva Stenström
2013 Mattias Högblom Jansson
2012 Oskar Sjöberg

 

 


 

Uppdaterad: 23 mars, 2018