Nationellt samarbete

Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i _menu_load_objects() (rad 579 av /var/www/w.utn.se/public/includes/menu.inc).
W i Uppsala har ett samarbete med våra systerprogram från Lunds tekniska högskola och Kungliga tekniska högskolan. Samarbetet startade 2007 och inkluderade då endast W från Uppsala och Lund. Sedan 2013 finns även W från Stockholm även med i samarbetet.
Bild över universitetshuset i Lund

Syftet med samarbetet är att studenterna skall kunna utbyte erfarenheter och idéer med studenter som läser liknande program i Sverige. Gemensamt för utbildningarna är att de kombinerar en traditionell teknisk civilingenjörsexamen med avancerade miljökurser. Varje termin träffas styrelserna från de olika sektionerna under en helg, där diskuteras frågor om utbildningarna och sektionerna och nya kontakter och erfarenheter skapas.

W Lund, eller Ekosystemteknik som utbildningen heter startade 2001. En student från W Lund ska vara beredd på att lösa framtida problem med energiförsörjning, vattenresurshantering och klimatfrågor m.m. Mer om Ekosystemteknik kan du läsa på deras hemsida http://www.wsek.tlth.se/.

W KTH, eller Energi och Miljö som utbildningen heter startade 2011. Studenterna från W KTH blir utbildade för att bidra till ett hållbart samhälle och teknik. Du kan läsa mer om Energi och Miljö på deras sektionshemsida http://w-sektionen.se/.

 

Uppdaterad: 5 november, 2017