Internationellt

Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i _menu_load_objects() (rad 579 av /var/www/w.utn.se/public/includes/menu.inc).

Bildtext:
W-studenten Rozbe med sina vänner under sitt utbyte i Sydney.
Fotot tillhör Rozbe Bozorgi.

Som student på W finns det flera olika möjligheter att åka på utbytesstudier! Det går att söka utbyte via Internationella kansliet, TekNat-fakulteten samt via SLU. Det är även möjligt att åka som "freemover" vilket innebär att hemuniversitet inte är inblandat, förutom vid eventuellt tillgodoräknande av kurser och eventuellt beviljande av studieuppehåll.

Det finns också möjlighet att genomföra ett projekt i ett utvecklingsland, i form av ett Minor Field Study (MFS). Projektet är finansierat av Sida och innebär att en fältstudie genomförs i åtta veckor som ska ha betydelse för landets ekonomiska, sociala, politiska eller kunskapsmässiga utveckling.

Det finns även internationella föreningar att engagera sig i som t.ex. UTN:s associerade förening BEST. Mer information om deras verksamhet finns här.

Som Uppsalastudent så finns dessutom möjligheten att delta i Buddy Programme vid terminsstart varje höst och vår. En buddys uppgfit är att välkomna de nya utbytesstudenterna till Uppsala och vara deras hjälpande hand. Detta är en bra chans att få lära känna andra studenter i Uppsala och att få lära känna studenter från andra länder! Mer information hittas här.

Uppdaterad: 9 september, 2016