Styrelsen

Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i _menu_load_objects() (rad 579 av /var/www/w.utn.se/public/includes/menu.inc).

 

Styrelsen väljs på ett år vid antingen vårens ordinarie stormöte under perioden 1/7 till 30/6 eller vid höstens ordinarie stormöte under perioden 1/1 till 31/12. Ordförande, kassör, informationsansvarig och sekreterare väljs på höstens stormöte och övriga poster på vårens.

Men vad gör egentligen styrelsen för Dig som student?

Styrelsens främsta uppdrag ligger i:

  • Att arbeta med studiebevakning. Studierådsordförande är ansvarig att sammanställa kursutvärderingar från Ws kurser samt att sitta med i möten där utbildningen diskuteras. Detta främjar alla w-are genom att utbildningens kvalitet höjs och vårt rykte i arbetslivet förbättras.
  • Att hålla kontakt med näringslivet. Vi försöker ge studenter mer inblick i arbetsmarknaden med hjälp av studiebesök och besök från företag. Med detta får även företag en god inställning till vår utbildning. Företagskontakten arbetar med relationer till företagen.
  • Att representera W-studenterna i FUM. Vår sekreterare samt valda ledamöter sitter med i Fullmäktige inom UTN. Det är FUM som beslutar vad UTN skall syssla med.
  • Att förbättra den studiesociala situationen. Vice ordförande är studiesocialt ansvarig och arbetar tillsammans med skyddsombuden som finns i varje årskurs. De arbetar för att lokalerna, campusområdet och stämningen skall vara tillfredsställande.
  • Att främja gemenskap inom sektionen samt att ge en meningsfull fritid. Vår klubbmästare bidrar till gemenskap genom att anordna fester, middagar och andra tillställningar. Övriga personer i styrelsen arbetar också aktivt med att sprida en andan av studentengagemang och att alla skall bli delaktiga.
  • Att rekrytera nya studenter. För att ge vår utbildning högre värde genom stort antal sökande arbetar rekryteringsansvarig aktivt med Universitetet. Denne utbildar studenter för att kunna berätta om Miljö- och vattenteknik på gymnasieskolor runtom i Sverige.
  • Att sprida information och lotsa studenter. Ordförande och informationsansvarige arbetar hela tiden med att få ut aktuell info om vad som händer i sektionen, om ex-jobbspresentation och om studierna. Man kan även få hjälp med många problem rörande studietiden av ordförande.
  • Att söka bidrag. För att kunna utföra allt det vi vill göra för W-studenten måste en viss budget finnas, därför söker kassören diverse bidrag under året.
Uppdaterad: 4 september, 2017