Minor Field Study

Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i _menu_load_objects() (rad 579 av /var/www/w.utn.se/public/includes/menu.inc).
Ett Minor Field Study (MFS) är ett projekt som genomförs i ett utvecklingsland under minst åtta veckor och är finansierat av Sida. Projektet innebär att en fältstudie utförs som har betydelse för den ekonomiska, sociala, politiska eller kunskapsmässiga utvecklingen i landet du åker till. Stipendiet är på ungefär 27 000 kr men du kan komma att behöva söka studiemedel för att täcka samtliga kostnader.

Som student på W kan du främst söka stipendiet via SLU, internationella Science Program (ISP), Arbetsgruppen för tropisk ekologi (ATE) eller genom Institutionen för geovetenskaper. Stipendiet går att söka på höst och vår och sista ansökningsdatum skiljer sig beroende på vart stipendiet söks. Se mer information på respektive hemsida:

SLU

ISP

ATE

Institutionen för geovetenskaper (Det går att maila direkt till linda.lagebroatgeo.uu.se för mer information om geoinstitutionens MFS-stipendie)

För att få genomföra ett MFS behöver minst 150 hp ha uppnåtts och deltagande i en två dagars förberedande utbildning i Härnösand måste ha genomförts. Stipendieansökan inkluderar en utförlig beskrivning av projektet samt planering över hur det ska gå till. Ett projekt kan hittas på själv men det finns många professorer på både SLU och UU som har kontakter i utvecklingsländer för flera olika projekt vilket kan vara en enklare väg. Det finns även tips här samt här om hur projekt kan hittas.

För att få högskolepoäng för MFS inom W-programmet ska kursen "Projektarbete i miljö- och vattenteknik (1TV009)" på 15 hp eller "Projektarbete i miljö- och vattenteknik (1TV019)" på 10 hp sökas. Institutionen för geovetenskaper är den ansvariga institutionen och för MFS är det vanligast att söka kursen på 15 hp. Det krävs att 120 hp inom W har lästs och kursen kan läggas in i masterdelen i utbildningen. Kursansvarige är Roger Herbert och anmälan görs direkt till honom. För mer information om MFS kan ni kontakta honom på roger.herbertatuu.geo.se.

Det går också att kontakta SLU för mer information om MFS genom att maila goabroadatslu.se.

Det finns även möjlighet att göra MFS som sitt examensarbete och projektet ska då vara mer omfattande och motsvara 30 hp.

Här finns ett gäng reseberättelser:

Fler reseberättelser samt fullständiga projektrapporter går att söka här.

Ytterligare information finns på MFS egna hemsida.

Uppdaterad: 9 september, 2016