Utbyte via TekNat

Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i _menu_load_objects() (rad 579 av /var/www/w.utn.se/public/includes/menu.inc).
TekNat-fakulteten har utbyten på både fakultetsnivå och institutionsnivå inom Europa samt Kanada (undervisning på franska i Kanada). Det finns två ansökningsomgångar där den första är under våren för utresa höstterminen samma år för utbyte en eller två terminer. Den andra ansökningsomgången är under hösten för utresa följande vårtermin för utbyte en termin (om restplatser finns).

​Utbyten på fakultetsnivå är generellt inom ett bredare ämnesområde än utbyten på institutionsnivå. Fakultetens utbyten är tecknade med lärosäten som anses intressanta inom teknik och naturvetenskap och är framförallt riktade till ingenjörsstudenter.

De institutionella utbytena är mer inriktade på ett specifikt område, även om studenternas önskemål försöks tillmötesgå så långt som möjligt.

Generellt så ska det i samband med ansökningen bifogas ett personligt brev skrivet på undervisningsspråket, ett CV samt ett preliminärt kursförslag. För institutionella utbyten kan det skilja sig mellan institutionerna om vad som krävs.

För utbyten inom Europa finns Erasmusstipendiet tillgängligt för att få hjälp med finansieringen av utbytesstudierna. För utbyten inom Norden och Baltikum finns dessutom Nordtek- och Nordplusstipendiet. Det kan även finnas stipendier att söka genom Stipendiekansliet. Studierna kan finansieras genom CSN där det även är möjligt att få en utökad lånedel för länder med höga levnadskostnader.

TekNat-fakultetens partneruniversitet är generellt välrenommerade universitet med goda rykten. Konkurrensen mellan studenterna att få åka på utbyte genom TekNat-fakulteten är generellt inte så stor. Betygen kan spela in men chansen är stor om det finns ett intresse och engagemang hos den studerande.

Allt om TekNat-fakultetens utbyten på fakultetsnivå samt institutionsnivå hittar du här. För ytterligare information om utbyten på fakultetsnivå kan du maila Magnus Strandås på magnus.strandasatuadm.uu.se. Kontaktperson för varje institutions utbyte hittas genom deras egna hemsidor som går att klicka in sig på genom TekNat-fakultetens hemsida.

Uppdaterad: 6 april, 2016