Terminens första programråd

Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i _menu_load_objects() (rad 579 av /var/www/w.utn.se/public/includes/menu.inc).

Hej allihopa!

I tisdags ägde terminens första programråd rum. Det diskuterades bland annat ett kommande möte om fysik-och matematikkurser på W, med fokus på hur man kan komma åt problemet med att W-studenter upplevs sakna vissa matematikkunskaper som enligt fysikinstitutionen krävs för att kunna tillgodogöra sig deras kursinnehåll i till exempel mekanik.

Andra åtgärder som kan tänkas föreslås under detta möte är studieplansändringar för att minska arbetsbelastningen i tunga perioder. På programrådet diskuterades även koordination av schemaläggning mellan UU och SLU och hur denna ska kunna förbättras i framtiden. UU:s schemaläggare uppmuntrar även alla W-studenter att kontakta dem om ni ser något problem, tillexempel för kort förflyttningstid mellan de olika universiteten.

Vidare så presenterades planen för utbildningsvärdering (där W tidigare fått höga betyg!) för 2018 och kommande år, och hur vi ska fortsätta att arbeta för att behålla programmets höga status.

Slutligen så presenterades som vanligt ett antal sammanställningar av kursutvärderingar med hjälp av studentrepresentanterna, vilket är en viktig del av styrelsens studiebevakning. Därför uppmuntrar studierådsordförande er ännu en gång att alltid kursutvärdera och att kontakta oss om ni vill lyfta någon fråga eller ett problem.

Det gör stor skillnad och når i många fall programrådet!

Kontakt: Alice Ljungberg, studierådsordförande, w-sratutn.se