Avesta Vatten och Avfall AB

Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i _menu_load_objects() (rad 579 av /var/www/w.utn.se/public/includes/menu.inc).
Nyexaminerad ingenjör som vill arbeta med framtidens lösningar för Avesta Vatten och Avfall AB

Miljöföretaget Avesta Vatten och Avfall tillsammans med Högskolan Dalarna söker dig som vill vara med och utveckla framtidens sätt att arbeta med vattenförsörjning och avfallshantering. Företaget står inför nya spännande utvecklingsfrågor där din högskolekompetens och driv kommer få en avgörande roll i utvecklingen. Projektet går ut på att göra en nulägesanalys av processer och kunskap inom företaget och föreslå och driva igenom åtgärder för möjliggöra att arbetet framöver drivs hållbart och med de senaste IT-lösningarna.

Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. De ser till att du får rent vatten ur kranen och att avfallshanteringen sköts på bästa sätt.  Avesta Vatten och Avfall är en arbetsplats med stora möjligheter. Här krävs hög kompetens och de erbjuder de anställda en utvecklande miljö. Organisationen är liten organisation med 30 anställda, där det är nära till beslut och där engagemang och gemenskapen i arbetsgruppen är stor. I kommunen finns 5 vattenverk och 3 avloppsreningsverk. För en VA-ingenjör, miljöingenjör eller drifttekniker är ingen dag den andra lik, här kan allt hända. Då är det en verklig styrka med en bra gemenskap, som vi är stolta över att ha. Alla känner alla, vilket ger en hög trivsel.

Projektet med Avesta vatten och avfall genomförs inom ramen för Högskolans Dalarnas utvecklingsprojekt KTP. KTP – Knowledge Transfer Partnerships, är ett samverkansprojekt mellan akademi och näringsliv där vi nu söker de främsta nyutexaminerade akademikerna för strategiska utvecklingsarbeten på plats hos företag i Dalarna och Gävleborg. Akademikern blir anställd av Högskolan Dalarna som KTP-projektledare och kan räkna med en tid fullspäckad av möjligheter för att utveckla innovativa idéer för tillväxt hos företaget. Läs gärna mer om projektet på www.du.se/ktp.

Anställningen är en visstidsanställning som beräknas pågå ca 1 år, 100 %, med tillträde i augusti eller enligt överenskommelse. Anställningen sker vid Högskolan Dalarna men arbetet utförs på Avesta Vatten och Avfall.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara projektledare för att utveckla företaget genom att skapa hållbara processer med moderna IT-lösningar. Du kommer att börja med att göra nulägesanalys av befintliga processer hos företagets reningsverk och andra anläggningar och föreslå åtgärder för möjliggöra att arbetet framöver drivs hållbart och med de senaste IT-lösningarna. Sedan kommer du att vara med och ansvara för att dessa lösningar genomförs.

Arbetet kommer att ske i nära samarbete med den befintliga personalen i företaget.

Du kommer att ansvara för att driva projektet framåt tillsammans med företaget samt stöd från Högskolan Dalarna. Vidare erbjuder KTP-projektet dig som KTP-projektledare en stor chans till ett brett nätverk för framtida uppdrag och god chans till personlig utveckling tillsammans med en handledare från Högskolan och en coach från näringslivet.
 
Kvalifikationer
Vi söker dig som är nyutexaminerad de senaste två åren (eller nära slutet av din utbildning) från nedanstående utbildningsprogram eller annan utbildning med samma utbildningsområden samt utbildningsnivå.
Akademisk examen som Ingenjör inom Vatten- och miljöteknik, driftingenjör eller motsvarande.
Du ska ha förmåga av driva utvecklingsfrågor och ha kapacitet att förstå system och hur delprocesser påverkar helheten. Du har kompetens att göra ritningar och processbeskrivningar i CAD eller liknande och intresse för att skapa IT-lösningar för att styra verksamheter.
Som person är du nyfiken, initiativrik, noggrann och prestigelös. Du kan arbeta självständig mot uppsatta mål.

Det är meriterande om du som söker har praktisk erfarenhet från arbete som VA-ingenjör, praktik inom vatten och avfallsbranschen samt erfarenhet av utredningsarbete och att driva projekt.
Det är ett krav att du har B-körkort. En del av Avesta Vattens anläggningar är skyddsobjekt vilket innebär att du kommer att genomgå en registerkontroll där kravet är att man är svensk medborgare.
KTP genomförs i samverkan mellan Högskolan i Gävle och Högskolan Dalarna och medfinansieras av EU, Region Gävleborg, Region Dalarna och medverkande företag. Med sina sammantaget 1500 lärare/forskare och över 30 000 studenter utgör högskolorna en strategisk resurs för regionens utveckling.

Övrigt
Marknadsmässig lön, individuell lönesättning tillämpas.
Högskolan Dalarna verkar för en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökningshandlingar
Din ansökan ska innehålla cv, personligt brev, examensbevis samt uppgift om referens. Efter sista dag kan inga kompletteringar göras elektroniskt.

Sista ansökningsdag
Du ansöker via vår webbplats och din ansökan ska vara inkommen senast 2017-05-07. www.du.se/ktp

Frågor om tjänsten
Har du frågor om tjänsten hör gärna av dig till Erik Nordén, vd Avesta Vatten, tel. 0226-645135 eller till Per Edén, processledare Högskolan Dalarna, tel. 070-369 85 50.