Referat FUM 2016:4

Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i _menu_load_objects() (rad 579 av /var/www/w.utn.se/public/includes/menu.inc).
Här kommer ett kort referat över vad som hände under gårddagens fullmäktigesammanträde. Ett fullständigt protokoll kommer att dyka upp på utn.se/dokument senare. Om du har några frågor över vad som hände på sammanträdet kan du kontakta ledamöterna antingen via [email protected] eller skriva till oss privat.

Under gårddagens sammanträde i Fullmäktige var det två motioner, en andra läsning av stadgan och en proposition på agendan. Den ena motionen handlade om Per Wahlunds stiftelse som handlar om att 15-30 tkr varje år ska delas ut för stödja främst kulturella arrangemang. Förslaget röstades igenom och Per Wahlund fick varma applåder för sitt initiativ. För den oinsatte är Per Wahlund gammal lärare vid TekNat i beräkningsvetenskap och ett välbekant ansikte på Upplands med sina 97 terminer i ryggsäcken.

Den andra motionen som togs upp handlade om huruvida UTN skulle ansöka om medlemskap till Sveriges Förenade Studentkårer (SFS) eller inte. Det blev långa diskussioner om tidsåtgång, ambitionsnivå, nationellt påverkansarbete och gemensamma värdegrunder. Diskussionerna mynnande ut i en votering där motionen fick bifall och styrelsen fick i uppdrag att genomföra UTN:s ansökan till SFS.

En proposition om kårens Taktiska Verksamhetsplan (TVP) och Totalbudget lades fram av styrelsen. I dessa kunde läsas om förändringar gällande kårens fokusfrågor som i år kommer att vara Återkoppling och Inkludering. Punkter i TVP:n som fick mycket utrymme i diskussionen var förändringen av Samarbetskontakten som delats upp i två ämbeten, Samarbetskontakt och Projektledare för Utnarm. Mycket handlade om hur en projektledare för Utnarm ska arvoderas för sitt arbete. Situationen om vakanserna för Polhacks projektledare togs också upp för diskussion. Propositionen om TVP och totalbudget röstades igenom med föreslagna förändringar i totaltbudgeten som uppkommit då fel version skickats ut i handlingarna.

Stadgeändringen som togs upp för andra läsningen handlade om sektionstillhörighet och röstades igenom utan vidare diskussioner.