Referat från studieråd

Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i _menu_load_objects() (rad 579 av /var/www/w.utn.se/public/includes/menu.inc).

I onsdags hölls det studieråd med en tapper liten skara som trots tentaplugg kom förbi Å4003. Medan vi åt hembakta veganska chokladcupcakes diskuterades kursvärderingarna i Miljörätt, Linjär algebra II, Markvetenskap för miljö och vatten samt Reglerteknik I. En fråga som väcktes i samband med detta var vem som bestämmer hur en kursvärdering ska se ut, då detta kan skilja sig åt väldigt mycket mellan olika kurser. Studierådet anser att vissa frågor är extra viktiga att ha med, till exempel möjlighet till att lämna kommentarer och fritextsvar i kursvärderingar (vilket inte alltid är möjligt).
 
Utöver detta diskuterades examinationensupplägget för kursen Envariabelanalys, där man funderar på att ändra examinationen från två tentor á 4 respektive 6 hp till antingen en enda 10 hp-tenta eller en enda 8 hp-tenta + 2 hp obligatoriska inlämningsuppgifter. UTN samlar just nu in åsikter kring detta, så om du missade studierådet men ändå vill tycka till kan du fylla i doodlen här: http://goo.gl/forms/X8rF6sebdX
 
Sist men inte minst diskuterade vi vilken strategi som är bäst för att få studenter att fylla i sina kursvärderingar under sommaren efter period 4. Ett av förslagen var att sätta upp affischer, som ni kommer se på Geo nästa vecka. Jag tänker även ta tillfället i akt att uppmana er här och nu: FYLL I KURSVÄRDERINGARNA! Det är superviktigt och gör skillnad!
 
Hälsningar, Studierådsordförande Moa