Att inte bli konsult: lunchföredrag med Uppsala Vatten

Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i _menu_load_objects() (rad 579 av /var/www/w.utn.se/public/includes/menu.inc).

Den 30e mars bjuder WAWE i samarbete med Uppsala Vatten in till ett lunchföredrag om hur det är att inte bli konsult efter examen och vardagen som anställd på Uppsala Vatten. Såhär skriver Angelica Hummel, W-alumn och anställd på Uppsala Vatten:

Under min studietid på W pratades det nästan uteslutande om att vi skulle bli konsulter. Det var det som gällde: som W-are blev man konsult. Majoriteten av mina klasskamrater blev det också och de jobbar idag på företag som Sweco, Geosigma och Tyréns. Själv kände jag att jag inte ville gå den vägen, inte direkt efter examen i alla fall. Men vad fanns det då för alternativ? Jag uppfattade det som att informationen om andra jobb än konsultjobb nästintill saknades.

Idag jobbar jag sedan ett år tillbaka som utredningsingenjör på Uppsala Vatten, vilket är ett kommunalägt bolag. Jag är anställd i ett längre projekt där vi utreder Uppsalaåsen som grundvattenresurs för att säkerställa en god tillgång av vatten av hög kvalitet även i framtiden.

Under mitt lunchföredrag tänker jag berätta om varför jag valde att inte bli konsult direkt efter examen och hur jag hamnade i det här projektet på Uppsala Vatten. Jag kommer också berätta om projektet jag jobbar i och hur jag tycker det är att jobba på ett kommunalägt bolag. Efter föredraget hoppas jag att ni som funderar på att göra något annat än att bli konsult känner att ni fått en liten inblick i ett möjligt alternativ.

 

Anmälan sker här senast 24/3 och är bindande.

 

Hoppas vi ses där!

/Ylva, Näringslivskontakt